Dyra möbler istället för ledarskap – Lyxfällan nästa?

Dyra möbler istället för ledarskap – Lyxfällan nästa?

INSÄNDARE. Sverigedemokraterna följer minoritetsstyrets och dess svanspartiers framfart i Hässleholm med förundran och förtvivlan. Omsorgsnämndens alla skandaler med en totalt tafatt ordförande som vänder kappan efter vinden. Alla äldre som får lida i kölvattnet efter ett totalt obefintligt ledarskap. Kultur- och fritidsnämndens arbetsmiljö som är så dålig att man inte ens vill ta fram rapporten i skriftlig form. Så många sjukskrivna på grund av den ohållbara situationen och ett politiskt ledarskap som inte klarat av att ta de beslut som krävts för att få stabilitet i kultur- och fritidsnämnden. Kommunens ekonomi är värre än någonsin, det är faktiskt katastrof. På förra kommunstyrelsesammanträdet fick vi alla informationen från ekonomiavdelningen, att prognosen för årets resultat är att vi kommer gå back -18,3 miljoner. Dessutom är vår låneskuld högre än någonsin och vi har en självfinansieringsgrad på 11 procent vilket är katastrof.

Vad gör då vårt styre? Visar ledarskap och går i fronten för att ta ansvar över den ekonomiska situationen? Skriver fram förslag på vilka projekt vi bör avvakta med? Eller kanske helt enkelt avbryta? Nej, de skriver fram ett förslag för att kunna köpa möbler för en halv miljon kronor till ett café på knappt 150 kvadratmeter!

Ja du läste rätt, Lena Wallentheim och Lina Bengtsson tog under onsdagen beslutet att möblerna i kommunhusets café är inte tillräckligt fina, utan nu ska det köpas in lyxmöbler till en kostnad av nästan en halv miljon kronor.

ANNONS

Annons om konsert med Hessle Symphony Rock Orchestra onsdagen den 23 oktober

Vi är helt förstummade. Vad sänder detta för signaler till de förvaltningarna som lever under extrema påfrestningar? Om man nu har en halv miljon över, varför inte skicka dem till omsorgen så att de kan förbättra sina förutsättningar? Eller till kultur- och fritidsnämnden så att de hade kunnat jobba med arbetsmiljön och lätta lite på den otroliga pressen de står under.

Sverigedemokraterna tycker att detta är ett beteende som hör hemma i Lyxfällan och tar starkt avstånd från att man använder skattebetalarnas inarbetade pengar på detta vis. Det kanske snart är dags att byta slogan från Hässleholm nästa till Lyxfällan nästa.

Hanna Nilsson (SD)
Ulf Berggren (SD)
Paul Thurn (SD)

Susanne Lottsfeldt (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se