En tvärpolitisk socialnämnd

En tvärpolitisk socialnämnd

INSÄNDARE. Vi har tidigare kunnat läsa en insändare från den politiska majoriteten gällande arbetet i socialförvaltningen där kontentan verkar vara att dagens politiska majoritet är att tacka för de framsteg som gjorts. Vi från oppositionen, SD och KD, vill här ge vår bild av skeendena som lett fram till dagens läge.

Den politiska delen av socialförvaltningen är i sin natur faktiskt ganska neutral och verksamheten styrs väldigt mycket av lagar och förordningar. Förslag läggs fram av förvaltningar och tjänstepersoner som vi inom politiken tar ställning till och i en del fall vidareutvecklar.

Samarbete mellan olika förvaltningar är en röd tråd i det arbete som går ut på att identifiera unga individer i behov av hjälp och stöd och är något som vi i oppositionen alltid ställt oss helhjärtat bakom. Arbetet har pågått länge och är på intet vis något som startat i och med det kommunala maktskiftet i Hässleholm. Bidragen till Bris och Boj är också återkommande ärenden som vi enhälligt bejakat. De nya kommunala riktlinjerna för alkoholhantering går ut på att underlätta för krögare och näringsidkare inom restaurangbranschen och något som initierades av det förra styret, (SD, M, KD). Detta ratades då av bland annat S som nu uppenbarligen svängt i frågan.

ANNONS

Annons om konsert med Hessle Symphony Rock Orchestra onsdagen den 23 oktober

Det viktiga arbetet inom socialförvaltningen präglas av viljan att hjälpa de svagaste i samhället snarare än att ta billiga politiska poäng. Som opposition är det ändå vår uppgift att noga bevaka arbetet och komma med idéer och motförslag när detta behövs. Detta kommer vi att fortsätta med under mandatperioden.

Emilie Ströberg (SD)  
Mats Björklund (KD)
Tony Knutsson (SD)
Hariette Holmberg (SD)
Mats Ekvall (SD)
Gilbert Nathell (KD)
Sven Lundh (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se