Gruppen-3a-328x120

Nytt kommunpris till årets eldsjäl

Nytt kommunpris till årets eldsjäl

Hässleholms kommun lanserar ett nytt pris som komplement till årets hässleholmare. Årets eldsjäl ska uppmärksamma vardagshjältar som ger av sin tid för att förgylla tillvaron för andra. Nu är det dags att skicka in förslag till både dessa och andra utmärkelser.

Priser och stipendier till invånare, föreningar och företag delas ut på Hässleholms galakväll som i år hålls den 15 november.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Bilden visar utdelningen av priset Årets hässleholmare.
Priserna delas ut under festliga former vid Hässleholms galakväll. Förra året blev Sven Jinert årets hässleholmare och tog emot statyett och diplom av kommunalråden Lena Wallentheim och Lina Bengtsson. Galan leddes av Helene Wish Persson. Foto: Scarp Media

Förra året fick Emin Sen på Restaurang Casablanca flest nomineringar från allmänheten till årets hässleholmare för att han bland annat arrangerat julfirande för hemlösa under cirka 30 år. Men antalet nomineringar avgör inte och han fick inte priset som ska gå till en person som “bidragit till att Hässleholms kommun fått en positiv uppmärksamhet i omvärlden och genom sitt engagemang för kommunens utveckling blivit en inspiratör för andra.” Kanske skulle Emin istället kunna bli årets eldsjäl.

Årets eldsjäl ska vara en person som genom sitt engagemang och/eller sociala ansvarstagande skapat mervärde för samhälle och invånare i Hässleholms kommun.

– Vi vill uppmärksamma de personer som genom sitt engagemang skapat ett mervärde för samhälle och invånare i Hässleholms kommun. Genom detta pris vill vi ytterligare bredda och uppmärksamma viktiga personer som gör Hässleholms kommun till en ännu bättre plats att uppleva, bo och verka på, säger Lena Wallentheim, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Förslag till årets eldsjäl kan lämnas senast den 30 september liksom nomineringar till årets hässleholmare.

Förslag till Hässleholms miljöpris och stadsbyggnadspris lämnas in senast den 31 augusti. För kulturpris och kulturstipendium är sista datum den 9 september.

Berit Önell

Läs mer här: https://www.hassleholm.se/alla-nyheter/nyheter/2024-08-22-vem-vill-du-se-som-arets-hassleholmare-och-arets-eldsjal-2024

https://www.hassleholm.se/kommun-och-politik/fakta-om-hassleholm/priser-och-stipendier

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se