Gruppen-3a-328x120

Stora ord av SD om brister i omsorgen

Stora ord av SD om brister i omsorgen

INSÄNDARE. Nu var det dags igen att läsa en av insändarna från SD Hässleholm där de berättar om sin egen förträfflighet och talar om hur dåliga alla andra är. Denna gången gällde det de tråkiga händelser som inträffat i omsorgen. Dessa händelser är självklart helt oacceptabla och mycket beklagliga.

Dock ska saker ses i sitt rätta ljus. I det aktuella fallet har det brustit i verksamheten. Bristen har rapporterats av personal som reagerat och följt gällande rutin med rapport enligt lex Sara, vilket är mycket värdefullt.

Vi i politiken är givetvis ytterst ansvariga och kommer att följa upp ärendet och efterfråga åtgärder för att det inte ska hända igen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Det som är magstarkt att läsa är att SD menar att det skulle varit ett helt annat läge om de satt vid makten. Skulle politikerna i SD förhindrat händelsen på det aktuella boendet? SD innehar ju nu posten som andre vice ordförande i omsorgsnämnden och om de har alla svar på problemens lösning borde de delge såväl förvaltningen som övriga nämnden dessa svar till förmån för omsorgstagarna.

Vi hör återigen om att SD har en plan, att de vet och kan men det tråkiga är att ingen vet hur denna plan faktiskt ser ut. Vi har flera gånger efterfrågat planen då vi har ett öppet sinne för att ta till oss bra förslag men ännu vet ingen vad planen består av.

Vi i styret kan inte utlova att vi gör allt rätt, att allt blir perfekt eller att fel aldrig begås. Vi kan däremot lova att vi från politiskt håll ska göra vårt bästa för att ge kommuninvånarna en trygg och säker vård och tillsammans med förvaltningen arbeta systematiskt med att rätta till de problem som finns.

Vi ber medborgarna fundera en stund över SD:s löften om att de vet och kan och gör allt rätt. Vi vet alla hur verkligheten såg ut med SD vid makten. Vi överlåter åt medborgarna att fundera över vilket förhållningssätt de anser vara mest trovärdigt.

Lena Wallentheim (S), kommunstyrelsens ordförande
Lina Bengtsson (M), kommunalråd
Christer Welinder (S), omsorgsnämndens ordförande
Ann Persson (M), vice ordförande omsorgsnämnden

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se