Gruppen-3a-328x120

Ledarskapet lyser med sin frånvaro

Ledarskapet lyser med sin frånvaro

INSÄNDARE. Sverigedemokraterna i Hässleholm fick till oss de senaste missförhållandena i omsorgen så sent som igår (skrivet den 13 augusti, redaktionens anmärkning). Vi börjar bli minst sagt frustrerade och upprörda över det totalt tafatta politiska styre som fortfarande inte lyckats få ordning på omsorgens problematik.

Den största bristen är ledarskapet. Man kliar hellre tjänstemännen på ryggen för att inte vara obekväm än att faktiskt ta ett aktivt ledarskap och kräva förändring. Vi i SD hade gjort mer än att bara kräva förändring, vi hade också varit de ledare som genomför förändringen.

Det första vi gjorde efter valet 2022 tillsammans med M och KD var att sätta ner foten och påbörja ett omtag av omsorgens bristande verksamhet. Men sen Moderaterna gick över till den röda sidan och nu helt för röd politik, så har man helt lämnat tidigare politik bakom sig. Man rycker på axlarna och lämnar över till den socialdemokratiske ordföranden att ta tag i problemen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

För att kunna göra en förändring krävs ett ansvarstagande över bristerna, en plan för att förändra, en äkta motivation och ett starkt ledarskap. Inget av detta finns inom det röda minoritetsstyret. De förstår inte ens att ledarskapet måste komma uppifrån, det är kommunstyrelsens ordförande som måste leda förändringen.

Sverigedemokraterna kommer fortsätta kämpa för förändring och vi ger aldrig upp, medan styret mest famlar i mörker medans kommunen sakta förvandlas till ett rött kaos.

Hanna Nilsson Oppositionsråd
Susanne Lottsfeldt 2:e vice ordförande omsorgsnämnden

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se