Vet inte Lena Wallentheim vad hennes ansvar är?

Vet inte Lena Wallentheim vad hennes ansvar är?

INSÄNDARE. När man är kommunstyrelsens ordförande är ens främsta uppgift att besluta om vilka ärenden som skall lyftas för beslut i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott. Tjänstemännen lägger fram olika frågor och ärenden och sen får kommunstyrelsens ordförande prioritera och besluta om vilka frågor man håller med om, vilka som behöver beredas vidare eller vilka man helt enkelt förkastar.

När Lena Wallentheim säger att politikerna inte prioriterar, utan det gör tjänstemännen så är detta helt och hållet felaktigt. Vi politiker får inför varje budget veta vilka olika äskanden eller behov som finns i kommunens verksamheter. Sen får vi politiker sätta oss ner och prioritera vad som skall med i budget eller inte.

Vår fråga är då om Lena Wallentheim efter mer än halva sitt liv i politiken inte har förstått sin uppgift? Eller vågar hon helt enkelt inte säga emot tjänstemännen? Grunden i detta är uttalandet att det är tjänstemännen som har prioriterat pengar till nya möbler i stadshusets cafeteria i stället för skyddsutrustning till brandmännen.

ANNONS

Annons om konsert med Hessle Symphony Rock Orchestra onsdagen den 23 oktober

Detta är fullständigt absurda anklagelser och vi vill påminna Lena Wallentheim om att det är hon som först och främst valt att ta upp ärendet om möbler till cafeterian och sen i nästa steg valt att rösta igenom det fast att Hanna Nilsson (SD) röstade emot.

Att skylla på tjänstemännen är inget annat än en rökridå för att Lena Wallentheim inte vet hur hon ska förklara detta, och inte har vett nog att be om ursäkt för sitt felaktiga hanterade av kommuninvånarnas skattemedel.

Sanningen är nog den att styret fortfarande tycker att det är bra att man tagit beslut om möblerna, och det kommer vi alla kunna se för inom en snar framtid kommer stadshusets cafeteria vara perfekt anpassad för politikernas behov.

Lena Wallentheim har alltid varit väldigt tydlig med att andra aldrig får skylla på tjänstemännen, men det gäller tydligen alla andra förutom henne själv.

Hanna Nilsson (SD)
Ulf Berggren (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se