Nybildad grupp av lokala konstnärer ställer ut

Nybildad grupp av lokala konstnärer ställer ut

Den nybildade konstnärsgruppen Konst 24 har sin första konstutställning i Vagnslidret på Hässleholmsgården i helgen.

– Här kommer att finnas något för alla, lovar de 14 lokala konstutövarna som arbetar med måleri, lera, silver, digital teknik och textil.

Bilden visar konstnärer vid förhandsvisningen av utställningen.
På fredagen var konstnärerna på plats för att hänga utställningen på Hässleholmsgården, från vänster Arne Forsell, Paula Hector, Julia Wyrwal, Irene Moberg Arvedsson, Lena Bengtsson, Ingemar Rimheden och Kay Sjöstrand. Foto: Urban Önell

Gruppen berättar i ett pressmeddelande att idén till Konst 24 föddes efter att Nordskånska konstnärsgillet, NSKG, gått i graven sedan den nyvalde ordförande hoppat av och man inte lyckats vaska fram någon ersättare. Gillets medlemmar stod därmed utan möjlighet att visa upp sig i NSKG:s årliga höstsalong.

ANNONS

Annons om konsert med Hessle Symphony Rock Orchestra onsdagen den 23 oktober

– På Hässleholmsgårdens vind låg dock gillets efterlämnade byggnadsmaterial, belysning och annat material för utställningen, berättar Arne Forsell, tidigare sekreterare i NSKG.

– En av paragraferna i föreningens sista protokoll godkände att detta fick disponeras av vem som helst av tidigare medlemmar, som ville arrangera utställning. Detta tog jag fasta på och efter det var det inte svårt att hitta intresserade till en ny utställning.

Bilden visar en målning av en tupp.
En akvarellmålning av Arne Forsell.

Konst 24 består inte bara av medlemmar ur forna NSKG utan några nykomlingar finns också med, bland dem 26-åriga socionomen och kuratorn Julia Wyrwal vars tavlor har temat människans inre väsen.

Någon formell förening har ännu inte bildats.

– Istället är vi en grupp som arbetar tillsammans och är besjälade av att visa upp en intressant anrättning av konst för Hässleholmspubliken, säger Arne Forsell.

Bilden visar keramik.
Kay Sjöstrand ställer ut sina svampar i keramik. Foto: Urban Önell

På fredagen var konstnärerna på plats i Vagnslidret för att hänga och arrangera utställningen. Under lördagen och söndagen är den öppen klockan 10-16.

Bilden visar en tavla.
Sångsvan och tranor målade av Rolf Lundholm.

Deltagande konstnärer är Lena Bengtsson (silver), Lillemor Larsson, Irene Moberg och Kay Sjöstrand (lera), Christer Fröjd (digitalt), Anette Aronsson (textil), Paula Hector, Ulla Mosegaard, Mona Reimer, Yecenia Rivera, Felicia Witte, Julia Wyrwal, Ingmar Rimheden, Rolf Lundholm och Arne Forsell (måleri).

Berit Önell

Bilden visar en tavla.
Sovande räv av Mona Reimer.
Bilden visar keramik.
Barn i blått av Lillemor Larsson.
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se