Lina Bengtsson (M) avgår som kommunalråd

Lina Bengtsson (M) avgår som kommunalråd

Lina Bengtsson avgår som kommunalråd för Moderaterna i Hässleholms kommun efter bara två år. Anledningen är att hon fått tjänst som förvaltningschef för hälsa och omsorg i Osby kommun där hon arbetat i många år.

– Detta är en tjänst som är något av ett drömjobb för mig, säger hon i ett pressmeddelande från partiet.

Hon kommer att stanna på kommunalrådsposten tills en efterträdare utsetts. Enligt pressmeddelandet är en realistisk tidsplan för det cirka två månader.

Bilden visar Lina Bengtsson.
Lina Bengtsson (M) avgår som kommunalråd och andre vice ordförande i kommunstyrelsen. Foto: Urban Önell

ANNONS

Annons om konsert med Hessle Symphony Rock Orchestra onsdagen den 23 oktober

Lina Bengtsson bor i Hästveda och har under många år arbetat som medicinskt ansvarig sjuksköterska i Osby kommun. Nu är det i princip klart att hon får tjänsten som förvaltningschef.

– Det som återstår är sedvanliga kontroller inför den här typen av tjänst. När allt är klart för att tillträda tjänsten och ersättare utsetts kommer Lina att avgå som kommunalråd, säger Moderaterna i pressmeddelandet.

Hon kommer att sitta kvar i kommunfullmäktige och som ersättare i kommunstyrelsen i Hässleholm. Hennes efterträdare som kommunalråd tar även över som gruppledare.

– Jag är otroligt tacksam för det stöd jag fått av väljarna liksom för möjligheten Moderaterna givit mig att få vara gruppledare och kommunalråd, samtidigt som jag vet att det finns andra bra och kompetenta personer som kan ta över. I den moderata gruppen finns ett mycket gott arbetsklimat och det är inget lättvindigt beslut att lämna som gruppledare utan beror enbart av att det är en attraktiv tjänst jag går till, säger hon i pressmeddelandet.

Moderaterna deklarerar där att man har tagit ansvar för kommunen under en turbulent tid och att kommunen nu är på väg åt rätt håll.

– Näringslivsklimatet är på väg upp, det politiska samarbetet fungerar mycket väl och Moderaterna fortsätter arbetet i styret tillsammans med Socialdemokraterna att utveckla kommunen med tyngdpunkt på att förbättra företagsklimatet samt vård, skola och omsorg. Det arbetet kommer att fortsätta under ny ledning, skriver partiet.

Lina Bengtsson berättar att hon blev uppmanad att söka tjänsten i Osby.

– Det ska bli väldigt roligt att komma till tjänsten i Osby. Samtidigt är det lite vemodigt att lämna Hässleholm.

Är du trött på politiken redan?

– Nej, det är jag inte. Det var bara det att denna möjligheten kom med den här tjänsten, säger Lina Bengtsson.

Det har väl varit turbulent?

– Ja, det har varit intensivt. Men jag tycker det har landat bra nu, vi är på rätt väg.

Lina Bengtsson berättade på måndagskvällen om sina planer för Moderaternas fullmäktigegrupp och för styrelsen i partiföreningen som direkt beslöt att tillsätta en interimistisk nomineringsgrupp. Gruppen består av Stefan Larsson, Bo Persson och Jörgen Nilsson.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se