De styrande har inte förstått allvaret i vårdskandalerna

De styrande har inte förstått allvaret i vårdskandalerna

INSÄNDARE. De styrande politikerna har fortfarande inte förstått allvaret. Man tar sig för pannan när man läser Anders Wallentheim (S) insändare angående alla de vårdskandaler som den senaste tiden framkommit i Hässleholms kommun.

Incidenterna har varit så pass allvarliga att IVO (Inspektionen för Vård och Omsorg) till och med vill ha ytterligare svar från Christer Welinder (S) som är omsorgsnämndens ordförande. IVO är inte nöjd med de åtgärder som kommunens politiker vidtagit och tror inte på att dessa kommer att ge någon effekt. Men Anders Wallentheim pladdrar på om att det bara är ”incidenter från enskilda medarbetare” och inget större problem än så. Hur i hela Hisingen ska styret kunna åtgärda de stora brister som finns i framför allt ledarskapet när de inte ens själva ser att det är där bristerna finns?

Anders Wallentheim har suttit i omsorgsnämnden under många år och med denna insikt och sättet han pratar om bristerna så börjar man förstå vart problemen ligger. Vi behöver ett nytt styre och nya politiker som vågar stå upp och erkänna misstagen och åtgärda dem i stället för att leva i tron att man själv är felfri. Socialdemokraterna ser inte ens problemen komma när de ligger rakt framför ögonen på dem, för de har uppenbarligen fortfarande inte förstått omfattningen av skandalerna.

ANNONS

Annons om konsert med Hessle Symphony Rock Orchestra onsdagen den 23 oktober

Hanna Nilsson (SD)
Ulf Berggren (SD)
Susanne Lottsfeldt (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se