Gruppen-3a-328x120

Försöker skapa bra förutsättningar i omsorgen

Försöker skapa bra förutsättningar i omsorgen

INSÄNDARE. Den största delen av omsorgens personal gör ett fantastiskt arbete i vår kommun.

Som politiker i omsorgsnämnden vill vi naturligtvis inte höra talas om eller behöva läsa om skandaler eller vanvård av något slag inom vår verksamhet. Vi gör allt i vår makt för att komma tillrätta med avvikelser som kommer till vår kännedom genom att försöka skapa så bra förutsättningar vi kan för personalen att genomföra sitt arbete på ett bra och tryggt sätt.

Men som politiker kan eller ska vi inte vara och peta i verksamheten. Det har vi tjänstemän, verksamhetschefer och enhetschefer som skall ombesörja.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Vi har många anställda och en överväldigande majoritet av dessa utför sitt arbete dagligen med både stolthet, kunskap och med stor empati. Att arbeta inom vårdyrken är ett slitsamt, påfrestande och ofta även psykiskt tungt arbete. Därför är lön, schema och tillräckligt många kollegor avgörande för att vi skall skapa en bra och trivsam arbetsmiljö för våra anställda.

Vi vet att vi står inför stora utmaningar med personalbrist och en allt mer åldrande befolkning. Detta kommer innebära stora förändringar och kanske ibland ej så populära prioriteringar. Men vår personal visar dagligen upp att dom är beredda att göra vardagen så bra det bara går för våra sjuka och äldre. Att vi sedan blir uppmärksammade på att någon enskild gör allvarliga misstag eller har bristande omdöme eller kompetens är naturligtvis bra i sig men kommer aldrig vara acceptabelt vare sig från tjänstemän, kollegor eller politiker.

Anders Wallentheim
Socialdemokrat och ledamot i omsorgsnämnden 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se