Gruppen-3a-328x120

Kulturdagarna tillbaka – två späckade dagar

Kulturdagarna tillbaka – två späckade dagar

Satsningen förra året gav mersmak. Hässleholms kulturdagar kommer tillbaka. Fredagen den 27 september och lördagen den 28 september förvandlas stadens centrum till en arena för kulturella upplevelser. Bakom arrangemanget står elva lokala kulturföreningar i samarbete med Hesslecity och kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

– Med stor glädje presenterar vi åter Hässleholms kulturdagar, ett tvådagarsevenemang som kommer att lysa upp Hässleholm med kultur, musik och festligheter för alla åldrar, skriver de i ett pressmeddelande.

Bland höjdpunkterna i programmet på kulturhuset presenteras Vanessa Sundblads tolkning av jazzikonen Monica Zetterlund, Sveriges ledande storband Bohuslän Big Band med familjeföreställningen Vår underbara värld, författaren, poeten Bob Hanssons Snällast vinner, konstutställning med Felicia Witte och en musikalisk resa med en blandning av olika genrer med Claus Sörensen och hans band Cirrus.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Bilden visar Bob Hansson.
På programmet står bland andra Bob Hansson och hans Snällast vinner . Foto: Henrik Folkesson

På Stortorget blir det liv och rörelse med både kultur och kommers. Under lördagen kommer scenen att fyllas av musik, Stadsmusikkåren marscherar genom centrum och ger också en konsert på torget och fyra lokala dansföreningar visar upp sig. Marknadsstånd med ett brett utbud och tivoli med karuseller och andra attraktioner är också på plats.

Dessutom erbjuder kulturdagarna litteraturföredrag, konstutställningar och skapande aktiviteter.

Bilden visar två trumpetare.
Kulturdagarna invigdes förra året med trumpetfanfar från Hässleholms Kulturskola.

De arrangerande föreningarna är Hässleholms Teaterförening, Hässleholms Konstförening, Hässleholms Jazzklubb, Hässleholms Konsertförening, Dansstudio 14, Anderssons Dansakademi, Hässleholms Allmänna Kultursällskap, Stadsmusikkåren, Showdansgruppen, Hässleholms Filmstudio och Vinslövs Folkdansgille. Kulturdagarna får stöd från Sparbanken Skåne.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se