Gruppen-3a-328x120

Styrets efterfrågan på SD-politik talar sitt klara språk

Styrets efterfrågan på SD-politik talar sitt klara språk

INSÄNDARE. Det första man reagerar på i styrets svar på Sverigedemokraternas insändare om vår oro för våra äldres omsorg i kommunen är att man helt slätar över allvaret i situationen.

I samma tidning finns en stor artikel om nya händelser i omsorgen som kommit fram i ljuset och där kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska sätter ner foten och menar på att nu måste detta ha ett slut.

Även om styret med S och M i spetsen inte förstått allvaret i frågan så ser vi mycket positivt på att ansvarig i omsorgen i alla fall visar på handlingskraft. Vi hoppas även att styret också snart kan få insikt i den allvarliga situationen och i stället för att försöka bortförklara sig faktiskt börjar agera.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

S och M efterfrågar hjälp från Sverigedemokraterna, de vill att vi ger dem vår politik och våra politiska förslag så att de kan börja genomföra dem i kommunen. Det är ju roande i sig för det visar ju på det vi hela tiden pekat på, att S och M tillsammans inte har någon som helst politik eller kreativitet för att komma på egna idéer och lösningar.

Vi i SD ger hela tiden styret det som de efterfrågar i form av motioner, yrkanden, debattartiklar och på sociala medier. Ni kan även hitta vårt politiska program på Sverigedemokraternas hemsida. Minoritetsstyret kan när som helst bifalla våra yrkanden, det ser vi med positivitet fram emot.

I insändarsvaret från S och M nämns inte ett enda konkret förslag på hur man jobbar med omsorgens problem. Men vill man inte erkänna bristerna inom omsorgen så kan man inte heller åtgärda dem. Deras insändare avslutas även lite vackert med att under tiden SD styrde så var det inte så bra. Det måste ju i sak betyda att M helt sågar sig själva och hyllar den S-politik de nu för i kommunen eftersom M faktiskt var med och styrde ihop med SD. Under den tiden lät det annorlunda, man var väldigt nöjd med samarbetet som utformades och politiken man äntligen kunde driva fullt ut som ett konservativt block, även om M tyckte att S var väldigt jobbiga som opposition.

Det finns även ett uppenbart behov att förklara för styret vad en oppositions roll är. Så här förklaras oppositionens roll i Sveriges riksdag: oppositionens roll är ”att visa på politiska alternativ till styrets politik och försöka få majoritet för sådana förslag”

Sverigedemokraterna kommer fortsätta sätta press på styret att lösa omsorgskrisen. Vi kommer inte ge oss förrän S och M faktiskt tar problemen på allvar. Vi kommer fortsätta följa varenda händelse som framkommer och får vi tillbaka styret efter nästa val så kommer vi inte ge oss förrän varje omsorgstagare och äldre i Hässleholm får den goda omsorg de förtjänar.

Hanna Nilsson (SD)
Susanne Lottsfeldt (SD)

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se