Gruppen-3a-328x120

Skadad kvinna kan förhöras

Skadad kvinna kan förhöras

Den kvinna som skadades allvarligt vid ett mordförsök i Hässleholm natten i helgen kommer sannolikt att kunna förhöras under tisdagen. Det säger förundersökningsledaren Pernilla Åström, chefsåklagare i Kristianstad, till Frilagt.

Kvinnan fördes i ambulans till sjukhus efter att en man, som hon har en nära relation med, slagit henne i huvudet med ett tillhygge vid halvettiden natten till söndagen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– De uppgifter vi fått från sjukvården idag är att man räknar med att förhör ska kunna hållas nu. Det blir sannolikt under morgondagen, säger Pernilla Åström.

Bilden visar Pernilla Åström.
Pernilla Åström, chefsåklagare i Kristianstad. Foto: Thomas Carlgren

Mannen greps och anhölls på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Han har inte heller förhörts ännu, mer än att han delgivits misstanke om brottet. Efter att offentlig försvarare nu förordnats kommer han att förhöras mer ingående. Senast klockan tolv på onsdag måste åklagaren lämna en häktningsframställan till Hässleholms tingsrätt, annars släpps han på fri fot.

Pernilla Åström vill i nuläget inte berätta närmare om brottet. Hon säger dock att hon inte fått uppgift om att mannen skulle ha varit påverkad av alkohol eller droger vid händelsen.

– Det är väldigt tidigt i utredningen, vi lämnar inte några detaljerade uppgifter om något. Men jag kan säkert berätta mer när vi kommit lite längre, säger hon.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se