Gruppen-3a-328x120

Man anhållen för mordförsök på kvinna i nära relation

Man anhållen för mordförsök på kvinna i nära relation

En man i 55-årsåldern misstänks ha försökt mörda en kvinna i 50-årsåldern som han har en nära relation med. Han ska ha slagit henne i huvudet med ett tillhygge i en bostad i Hässleholm. Kvinnan har enligt Region Skåne allvarliga skador.

Polis och ambulans larmades om en misshandel i bostaden vid halvettiden natten till söndagen. Både mannen och kvinnan befann sig där och kvinnans skador bedömdes vara av sådan art att polisen rubricerar brottet som försök till mord. Hon fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad med ambulans. Mannen greps direkt och anhölls under söndagen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Polis och åklagare är förtegna om detaljerna kring händelsen, kvinnans skador och personernas relation. Men Evelina Olsson, presstalesperson för polisen i region syd, bekräftar att mannen slagit kvinnan med ett tillhygge i huvudet och att det handlar om ett brott i nära relation. Hon förklarar att nära relation innebär antingen en parrelation eller nära familjerelation.

Bilden visar Evelina Olsson.
Evelina Olsson, presstalesperson för polisen i region syd.

Frilagt har förgäves sökt jourhavande förundersökningsledare hos polisen, men fick vid 19-tiden kontakt med åklagarsidans presstjänst.

– Det jag kan säga är att målsäganden inte är hörd tidigare under dagen, men skulle höras och även ytterligare vittnen, säger Annika Collin på Åklagarmyndighetens nationella presstjänst.

Hon visste då inte om den misstänkte mannen förhörts, men berättade att han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Senast klockan 12 på onsdag måste mannen begäras häktad om han inte ska släppas på fri fot.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se