Gruppen-3a-328x120

Lyckad avrundning på Hästveda marknad

Lyckad avrundning på Hästveda marknad

Mörka moln hotade inte festivalkänslan på Hästveda marknad.

Föreningen med Hästveda IF och Hästveda brottarklubb i spetsen kan konstatera god uppslutning med nöjda knallar och besökare.

Nu börjar arbetet med att städa upp, lett av Hästveda orienteringsklubb. Imorgon kan de pusta ut, sedan börjar genast förberedelserna inför nästa år.

Det var gott om folk i alla åldrar på Hästveda marknad under torsdagen, särskilt på förmiddagen innan regnet slog till.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Torsdagens djurmarknad, den enda av sitt slag som fortfarande finns kvar i Skåne, var ett dragplåster, inte minst för yngre. I bild åsnorna Åska och Lily.
Ägare till åsnorna är Harald Mårtensson. Särskilt många affärer görs inte på marknader längre, förklarar han, men att vara med är en kul grej. Här på bild tillsammans med Hannah, en pony av slaget Blue Welsh.
Sten-Erik Kristensson från Lillalohultsgård har dukat upp rejält med ägg i helt vanliga äggförpackningar. Av dessa ägg skall det dock bli kycklingar, inte omelett.
Även smådjur, inklusive kaniner, hönor, gäss och tropiska fåglar fanns till beskådan och försäljning.
Marknads- och tivolibesökarna lät sig inte avskräckas av lite regn.
Lisa Rosenkvist som tillsammans med sin man Jonas driver gårdsbutiken Ottarps torp utvecklar ett mångsidigt mathantverk. De säljer också Korv Eriks klassiska senap och sedan några år tillbaka GT-drickan då godtemplargänget inte orkar mer.
Stekt still är den självklara marknadsmaten för många.
Hästveda marknad är en smältdegel för allt mellan himmel och jord. Asiatisk älgkebab framstod för många som en lika lovande som oväntad kombination.
Ett kvalitetsmärke för en marknad är ett rikt och varierat utbud. Där levererar Hästveda. Här mjukdjur i såväl söta, som fräcka och obehagliga varianter.
Festliga ostar från Passion & Smak.
Vildsvinsbetar.
Läderprodukter.
Kortege.

Text och bild: Jonathan Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se