Efter våldsdåden: Polis och kommun samverkar

Efter våldsdåden: Polis och kommun samverkar

Polisen har ökat sin närvaro kraftigt i nordöstra Skåne efter de senaste veckornas våldsbrott.

– Vi tar situationen på största allvar, säger Niklas Årcén, lokalpolisområdeschef i Hässleholm i ett pressmeddelande med fokus på samverkan mellan polis och kommun.

Bilden visar lokalpolisområdeschef Niklas Årcén
Lokalpolisområdeschef Niklas Årcén.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

En rad våldsbrott har inträffat på kort tid i både Hässleholm och Östra Göinge. Niklas Årcén förklarar att det för polisen är mycket viktigt att ha en god samverkan med kommunen. Det handlar inte bara om att agera när något inträffat. Långsiktigt måste nyrekryteringen till de kriminella nätverken stoppas.

– Det är ofta unga individer vi pratar om, så ett tätt samarbete med kommunens verksamheter är väldigt viktig, säger Niklas Årcén.

Lena Wallentheim (S)
Kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S).
Bilden visar kommundirektör Ulf Bengtsson.
Ulf Bengtsson, kommundirektör i Hässleholm. Foto: Niklas Gustavsson

Hässleholms kommundirektör Ulf Bengtsson säger att kommunledningen tar utvecklingen på yttersta allvar.

– Vi på kommunen följer händelseutvecklingen nära, samtidigt som vi fortsätter vårt pågående samarbete med polisen och Brottsförebyggande rådet, kommenterar han.

Kommunstyrelsens ordförande Lena Wallentheim (S) anser det oacceptabelt att Hässleholm har drabbats av flera våldsdåd den senaste tiden.

– Det är mycket viktigt att kommunen och polisen fortsätter hjälpa varandra och samarbeta i den här frågan. Vi kommer att se över och samordna våra respektive insatser för att sätta stopp för den här utvecklingen, säger hon.

Pressmeddelandet tar upp det brottsförebyggande arbete som pågår på flera plan i Hässleholm. Att skapa en gemensam lägesbild där polisanmälda brott och rapporterade händelser kartläggs och analyseras för att hitta möjliga brottsförebyggande åtgärder är ett exempel. Trygghetsvandringar, grannsamverkan, trygghetsmätningar och dialog med invånare, näringsliv och föreningar är andra.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se